lionsclub roden-noordenveld

gallery/treftuin 2019
gallery/lions umcg img_0793

 

Tsjernobyl-kinderen met Lionscub Roden-Noordenveld naar Wildlands

Het is negen uur als de jeugd vertrekt. De kinderen komen uit Wit-Rusland (Tsjernobyl is net over de grens van Oekraïne) en zijn via de stichting Oost-West Contacten een maand lang te gast bij gezinnen in Noordenveld en Westerkwartier.

Deze dag naar Adventure Zoo Wildlands in Emmen wordt jaarlijks (al 21x  :-)) aangeboden door de Lionsclub Roden-Noordenveld. In de busjes (sponsoren Liewes in Leek en de Uitdaging in Roden) praten de kinderen honderduit. Maar niet met de bestuurder. Ze pakken wel heel vlug Nederlandse woordjes op maar Nederlands blijft moeilijk. Een enkeling kent een beetje Engels.

Gelukkig zijn er vertaalapps waardoor er toch een beetje contact mogelijk is en anders tolken de begeleiders, die erg goed Engels spreken. In de dierentuin vermaken ze zich zonder moeite een hele dag. Het uitje naar WildLands is nog steeds een van de hoogtepunten van hun bezoek. Rond vijven worden ze naar Park “De Drentse Vennen”  in Een gebracht waar ze nog na kunnen genieten tijdens een geweldige barbecue. De Lionsclub Roden-Noordenveld wordt hierbij geholpen door diverse bedrijven. De kantine van het park wordt gratis ter beschikking gesteld, het vlees voor de barbecue wordt tegen een vriendenprijs geleverd door slagerij Nederhoed, een gift van 500 euro komt van ROE-Visual en de goodie-bags zijn mooi gevuld. Na het ijsje worden er nog een paar groepsfoto’s gemaakt en is ook deze stralende dag weer voorbij. Weer terug naar het vertrekpunt waar hun gastouders al op ze wachten.

LIONS CLUB RODEN-NOORDENVELD HELPT ‘TREFTUIN’

Het alom bekende Lions motto is “we serve”. “Wij stellen ons dienstbaar op.” Lionsleden helpen daarom waar zij kunnen. Niet alleen omdat het één van de belangrijkste doelstellingen van de Lionsorganisatie is, maar ook omdat ze dat graag, op allerlei manieren, doen. Iedere Lionsclub organiseert acties en evenementen om fondsen te werven voor goede doelen én door zelf als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken.

Dit deed Lions Club Roden-Noordenveld o.a. tijdens De Roder Weihnachtsmarkt 2019. Tijdens deze gezellige markt in Duitse sferen zijn er zelfgemaakte kaarsen, meubelen en speelgoed van deelnemers van de Treftuin verkocht, wat een welkome financiële bijdrage heeft opgeleverd. Voor wie het nog niet wist: De ‘Treftuin’ een leuke ontmoetingsplek voor iedereen, is gelegen achter de Scheepstraschool aan de Schoolstraat in Roden. Vrijwilligers, en deelnemers van de dagbesteding werken daar enthousiast samen.

Op woensdag 24 april is de opbrengst symbolisch overhandigd tijdens een gezellig diner, aangeboden door de Treftuin. De dames Gery Kleine en Bea Dijk namens respectievelijk Welzijn in Noordenveld (WIN) en COSIS (voorheen Promens-Care) namen de cheque dankbaar in ontvangst. Om de opbrengst niet te verminderen werd de maaltijd door LC Roden Noordenveld gesponsord!

De bijdrage van veel mensen uit Roden en omstreken aan dit plaatselijke goede doel wordt zeer gewaardeerd.

En dan nog even iets anders: indien u geïnteresseerd bent in het lidmaatschap van onze club, om ook een steentje bij te kunnen dragen, kunt u dit kenbaar maken op onze website www.lionsclubrodennoordenveld.nl U mag dan geheel vrijblijvend een paar bijeenkomsten mee beleven.

30 maart  2019,  Pub-Quizz (Avond)

Op 30 maart 2019 organiseerde de LionsClubRodenNoordenveld een Pubquiz voor alle sportverenigingen in de gemeente Noordenveld.

29 maart en 30 maart

Get Together. Vrijdagavond: diner, gezellig samenzijn en discussie. Overnachting. Zaterdagochtend: sportieve activiteiten. Weer een geslaagde bijeenkomst.

27 maart 2019

Lezing, in de Cuisinerie, door Gerard Kemkers, bekend als schaatscoach en van FC Goningen. Leerzaam, interessant en onderhoudend.

NL Doet op 16 maart 2019

Samen met vrijwilligers van Lionsclub Roden-Noordenveld en Humanitas aan het werk voor de Treftuin in Roden. Hoewel het druilerig weer was, was men binnen, maar ook buiten, flink bezig. Er werd gewerkt aan een stalen boog voor de geleide perenbomen en een insectenhotel. En passant werden ook twee zware tuinbanken ingegraven en geplaatst. Voor koffie en de lunch was goed gezorgd. Alles bij elkaar weer een geslaagde dag.

13 februari 2019 Verslag bezoek UMCG

Ontvangst 17.45 -18.15 uur. Dit was de eerste van 3 bijeenkomsten met potentiele leden. Er waren8 gasten aanwezig. We startten om 18:00 uur met een etentje in het bedrijfsrestaurant van het UMCG,waarvoor natuurlijk hartelijk dank.
De dienst proefdieren beschikt over een eigen gebouw op het UMCG terrein met 7
verdiepingen. De CDP beschikt over ca 12000 gecertificeerde proefdieren en er
zijn ca 60 onderzoeksprojecten. Er wordt gewerkt met kleine proefdieren zoals: muizen, ratten, hamsters en ook vissen.
Het primaire doel is het initiëren, opzetten ,steunen en begeleiden van onderzoeksprojecten, waarbij de financiering een essentieel onderdeel is.
Voor een bedrag van € 1,9 mio moet jaarlijks financiering worden geregeld.

De onderzoeksprojecten worden uitgevoerd door medische studenten.
De rondleiding over de verschillende etages met de dierenverblijven was interessant en de continue verzorging van de proefdieren en hun verblijven is indrukwekkend. Een succesvolle en zeer informatieve bijeenkomst.

DECEMBER 2018 AaNKONDIGING

RODEN – Je hoeft er maar ‘kerst’ voor te zetten en het is verkrijgbaar op de Roder Weihnachtsmarkt zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur op de Albertsbaan in het winkelhart van Roden. enz.... Ook de Lionsclub Roden Noordenveld is aanwezig

Augustus, 26, 2018

LIONS CLUB AANWEZIG OP ‘LIEFAIR’ VOOR STICHTING HULPHOND

Lionsclub Roden Noordenveld is aanwezig op Liefair, een jaarlijkse fair in het Drentse Lieveren met brocante, streekproducten, lifestyle en meer. Deze fair vindt zondag 26 augustus 2018 voor de 7e keer plaats. Tijdens deze fair laten de Lionsleden u graag kennismaken met de doelstelling van de club, namelijk het op vrijwillige basis ontplooien van verschillende initiatieven voor een betere samenleving. Indien u geïnteresseerd bent in het lidmaatschap van de club kunt u dit hier kenbaar maken.

De Lionsleden zich in voor het goede doel: Hulphond Nederland.

 

 

 

 

.

 

 

gallery/dsc03440
gallery/p1110610 (2) juni 19 tsjernobyl
gallery/img_1797 tsjernobyl 19