lionsclub roden-noordenveld

AUGUSTUS 2020

 

Huib: Ik hoop dat eenieder nog goed gezond is.

We hebben elkaar de laatste maanden weinig gezien door Corona en de zomervakantie er kan dus ondertussen van alles gebeurd zijn! 

Ik besef me terdege dat het merendeel van onze leden in een verhoogde risicogroep zit met betrekking tot wat het Covid  virus met zich mee kan brengen. Voorlopig ga ik uit van het positieve.

Het komende lions jaar zal niet normaal gaan verlopen. Helaas is  Covid ons nog de baas en zullen we ons conform RIVM richtlijnen moeten gedragen. 

 

Wat hebben we inmiddels geregeld?

De locatie van de vergaderingen is verplaatst naar café restaurant Boonstra in Peize, (Hoofdstraat 12 9321 CE, 050-5032161), wat nu ‘Bij Boon’ heet.

We kunnen onze vergaderingen hier met in acht name van de RIVM richtlijnen organiseren. Afstand houden, ventilatileren, geen handen schudden etcetera. Ik hoop dat jullie zo voldoende vertrouwen hebben om de eerste vergadering van wo 9 september bij te wonen. Ook hier geldt wanneer je (milde)klachten hebt blijf dan thuis.

We zullen en moeten elkaar ook blijven en durven aan te spreken op het voldoende afstand houden en de overige RIVM regels o.a. hygiëne zaken zoals handen wassen etc..

Ik ga ervanuit dat we dit met elkaar goed kunnen regelen.  Hoe we op 9 september gaan acteren bepaalt of we dit voort willen zetten of niet.

 

De spelregels vanaf 9 september zijn. We zullen elke twee weken actief moeten melden of we aanwezig gaan zijn. Voor wie zich niet aanmeldt is er GEEN plek.

Aanmelden : VOOR UITERLIJK 10.00 UUR OP DE DAG VAN DE BIJEENKOMST. (via het vaste mailadres). Fokke Jan geeft het aantal aanwezigen aan Bij Boonstra door.

 

MAART 2020

 

Alle bijeenkomsten zijn door de Corona-perikelen tot nader order afgelast.

 

 

 

JANUARI 2020 OVERHANDIGEN CHEQUE AAN UMCD

 

Onze leden Henk en Jaap  zijn onlangs bij de training van de handbikers UMCG in Beatrixoord Haren geweest en hebben toen de cheque overhandigd t.w.v. 1000 euro.

Jaap: Henk en ik kunnen zeggen dat dit door hen zeer zeer gewaardeerd werd en dit veel voor hen betekent. Niet alleen het bedrag waar ze dingen voor kunnen kopen zoals Traxx (rollenband), maar vooral ook de expliciete aandacht voor deze activiteit en de waarde ervan voor deze mensen. Wij hebben met eigen ogen mogen aanschouwen hoe hard en gedreven er getraind werd. Dit onder begeleiding van meerdere trainers die dit allemaal in hun eigen vrije tijd doen! In de bijgaande foto krijgen jullie een beetje een beeld hiervan.

Al met al is dit een uitstekend goed doel geweest. Wat Henk en mij betreft mag het zeker nóg een keer als goed doel in beeld in beeld komen.

Wij hebben de club uitgenodigd om een keer op woensdag een presentatie te geven over de handbikers UMCD en de Handbikebatlle in Oostenrijk. Dat willen ze met heel veel plezier doen.

Dus .... wordt vervolgd.

 

14 DECEMBER 2019, KERSTMARKT RODEN (LEEK, NIENOORD)

RODEN – Je hoeft er maar ‘kerst’ voor te zetten en het is verkrijgbaar op de Roder Weihnachtsmarkt zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur op de Albertsbaan in het winkelhart van Roden. enz.... Ook de Lionsclub Roden Noordenveld is aanwezig.....

Zo zag de kop van het artikeltje er eerst uit ... want door de weersomstandigheden kwam de markt in Roden te vervallen. Gelukkig vond een van onze leden snel een vervangende plek op het Nienoord in Leek.

7 SEPTEMBER 2019, LADIES-NIGHT

 

De jaarlijkse ladiesnight vond dit jaar plaats in Groningen. De gezamenlijke ontvangst was met koffie en gebak bij een leuke locatie vlakbij het Groninger museum. Hierna hebben we de tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht. in het Groninger museum bezocht. Middels foto’s , teksten en pamfletten werd een goed inzicht gegeven in de acties die nodig waren om het vrouwen kiesrecht te realiseren. Als vervolg hierop hebben we een rondwandeling gemaakt langs. een aantal historische panden en beelden die refereren aan de Groningse acties voor het vrouwen kiesrecht. De ladiesnight werd afgesloten met een gezellig etentje.

Al met al een zeer geslaagde ladiesnight.

 

25 Augustus 2019

LIONS CLUB AANWEZIG OP ‘LIEFAIR’

Lionsclub Roden Noordenveld is aanwezig op Liefair, een jaarlijkse fair in het Drentse Lieveren met brocante, streekproducten, lifestyle en meer. Deze fair vindt zondag 25 augustus 2019 voor de 8e keer plaats. Tijdens deze fair laten de Lionsleden u graag kennismaken met de doelstelling van de club, namelijk het op vrijwillige basis ontplooien van verschillende initiatieven voor een betere samenleving. Indien u geïnteresseerd bent in het lidmaatschap van de club kunt u dit hier kenbaar maken.

De Lionsleden zich in voor het goede doel: Handbike voor het BEA handbiketeam

 

Tsjernobyl-kinderen met Lionscub Roden-Noordenveld naar Wildlands

Het is negen uur als de jeugd vertrekt. De kinderen komen uit Wit-Rusland (Tsjernobyl is net over de grens van Oekraïne) en zijn via de stichting Oost-West Contacten een maand lang te gast bij gezinnen in Noordenveld en Westerkwartier.

Deze dag naar Adventure Zoo Wildlands in Emmen wordt jaarlijks (al 21x  :-)) aangeboden door de Lionsclub Roden-Noordenveld. In de busjes (sponsoren Liewes in Leek en de Uitdaging in Roden) praten de kinderen honderduit. Maar niet met de bestuurder. Ze pakken wel heel vlug Nederlandse woordjes op maar Nederlands blijft moeilijk. Een enkeling kent een beetje Engels.

Gelukkig zijn er vertaalapps waardoor er toch een beetje contact mogelijk is en anders tolken de begeleiders, die erg goed Engels spreken. In de dierentuin vermaken ze zich zonder moeite een hele dag. Het uitje naar WildLands is nog steeds een van de hoogtepunten van hun bezoek. Rond vijven worden ze naar Park “De Drentse Vennen”  in Een gebracht waar ze nog na kunnen genieten tijdens een geweldige barbecue. De Lionsclub Roden-Noordenveld wordt hierbij geholpen door diverse bedrijven. De kantine van het park wordt gratis ter beschikking gesteld, het vlees voor de barbecue wordt tegen een vriendenprijs geleverd door slagerij Nederhoed, een gift van 500 euro komt van ROE-Visual en de goodie-bags zijn mooi gevuld. Na het ijsje worden er nog een paar groepsfoto’s gemaakt en is ook deze stralende dag weer voorbij. Weer terug naar het vertrekpunt waar hun gastouders al op ze wachten.

 

LIONS CLUB RODEN-NOORDENVELD HELPT ‘TREFTUIN’

Het alom bekende Lions motto is “we serve”. “Wij stellen ons dienstbaar op.” Lionsleden helpen daarom waar zij kunnen. Niet alleen omdat het één van de belangrijkste doelstellingen van de Lionsorganisatie is, maar ook omdat ze dat graag, op allerlei manieren, doen. Iedere Lionsclub organiseert acties en evenementen om fondsen te werven voor goede doelen én door zelf als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken.

Dit deed Lions Club Roden-Noordenveld o.a. tijdens De Roder Weihnachtsmarkt 2019. Tijdens deze gezellige markt in Duitse sferen zijn er zelfgemaakte kaarsen, meubelen en speelgoed van deelnemers van de Treftuin verkocht, wat een welkome financiële bijdrage heeft opgeleverd. Voor wie het nog niet wist: De ‘Treftuin’ een leuke ontmoetingsplek voor iedereen, is gelegen achter de Scheepstraschool aan de Schoolstraat in Roden. Vrijwilligers, en deelnemers van de dagbesteding werken daar enthousiast samen.

Op woensdag 24 april is de opbrengst symbolisch overhandigd tijdens een gezellig diner, aangeboden door de Treftuin. De dames Gery Kleine en Bea Dijk namens respectievelijk Welzijn in Noordenveld (WIN) en COSIS (voorheen Promens-Care) namen de cheque dankbaar in ontvangst. Om de opbrengst niet te verminderen werd de maaltijd door LC Roden Noordenveld gesponsord!

De bijdrage van veel mensen uit Roden en omstreken aan dit plaatselijke goede doel wordt zeer gewaardeerd.

En dan nog even iets anders: indien u geïnteresseerd bent in het lidmaatschap van onze club, om ook een steentje bij te kunnen dragen, kunt u dit kenbaar maken op onze website www.lionsclubrodennoordenveld.nl U mag dan geheel vrijblijvend een paar bijeenkomsten mee beleven.

30 maart  2019,  Pub-Quizz (Avond)

Op 30 maart 2019 organiseerde de LionsClubRodenNoordenveld een Pubquiz voor alle sportverenigingen in de gemeente Noordenveld.

29 maart en 30 maart

Get Together. Vrijdagavond: diner, gezellig samenzijn en discussie. Overnachting. Zaterdagochtend: sportieve activiteiten. Weer een geslaagde bijeenkomst.

27 maart 2019

Lezing, in de Cuisinerie, door Gerard Kemkers, bekend als schaatscoach en van FC Goningen. Leerzaam, interessant en onderhoudend.

NL Doet op 16 maart 2019

Samen met vrijwilligers van Lionsclub Roden-Noordenveld en Humanitas aan het werk voor de Treftuin in Roden. Hoewel het druilerig weer was, was men binnen, maar ook buiten, flink bezig. Er werd gewerkt aan een stalen boog voor de geleide perenbomen en een insectenhotel. En passant werden ook twee zware tuinbanken ingegraven en geplaatst. Voor koffie en de lunch was goed gezorgd. Alles bij elkaar weer een geslaagde dag.

13 februari 2019 Verslag bezoek UMCG

Ontvangst 17.45 -18.15 uur. Dit was de eerste van 3 bijeenkomsten met potentiele leden. Er waren8 gasten aanwezig. We startten om 18:00 uur met een etentje in het bedrijfsrestaurant van het UMCG,waarvoor natuurlijk hartelijk dank.
De dienst proefdieren beschikt over een eigen gebouw op het UMCG terrein met 7
verdiepingen. De CDP beschikt over ca 12000 gecertificeerde proefdieren en er
zijn ca 60 onderzoeksprojecten. Er wordt gewerkt met kleine proefdieren zoals: muizen, ratten, hamsters en ook vissen.
Het primaire doel is het initiëren, opzetten ,steunen en begeleiden van onderzoeksprojecten, waarbij de financiering een essentieel onderdeel is.
Voor een bedrag van € 1,9 mio moet jaarlijks financiering worden geregeld.

De onderzoeksprojecten worden uitgevoerd door medische studenten.
De rondleiding over de verschillende etages met de dierenverblijven was interessant en de continue verzorging van de proefdieren en hun verblijven is indrukwekkend. Een succesvolle en zeer informatieve bijeenkomst.

.

.